Як боротися з небезпечною гусінню, яка атакує Волинь: поради спеціалістів

0
-5
Як боротися з небезпечною гусінню, яка атакує Волинь: поради спеціалістів
З приходом осені на Волині почали з'являтися павутинні гнізда, що свідчить про другу фазу активності американського білого метелика. Їх виявили в різних куточках області, зокрема, у Рожищі.

Для порятунку дерев від шкідника потрібно їх обробляти спеціальними препаратами на початку розмноження гусениць, адже, в майбутньому вони створять павутинний "кокон", що захистить їх від проникнення інсектицидів. Про це пишуть на сайті Рожищенської міської ради.

Фахівці рекомендують гілки, на яких виявили гнізда, обпалити факелами або зрізати, зібрати у пакети та знищити ще до їхнього розповзання. Крім того, радять на інфікованих деревах видалити відмерлу кору і обмазувати стебла вапном.

Якщо ви виявили американського білого метелика, першочергово потрібно:

- зібрати та знищити гусениць та кладки яєць;

- обрізати гілки з гніздами гусені, які необхідно спалити у спеціально відведених місцях;

- очистити дерева від нашарування кори;

- знищити рослинні рештки;

- перекопати при стовбурових кругах у садах, парках та на присадибних ділянках;

- провести масовий вилов за допомогою феромонних пасток та ловчих поясів;

- обробити інсектицидами та біопрепаратами в період відродження гусениць згідно "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні".

Деякі гусениці захищені від хімічних препаратів, тому спеціалісти радять застосовувати біопрепарати Актофіт, Лепідоцид, бітосибацелін, регулятор росту і розвитку комах – Інсегар та ін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні