В Україні планують підвищити пенсії: кому та коли слід чекати надбавки

0
-6
В Україні планують підвищити пенсії: кому та коли слід чекати надбавки
У Міністерстві соціальної політики надали роз'яснення, коли українцям чекати на підвищення пенсій, та які категорії пенсіонерів її отримають.

В Україні для забезпечення соціальної справедливості та зменшення нерівності планують провести індексацію всіх пенсій за загальними правилами і підвищення виплат людям, які за віком або станом здоров’я потребують додаткового соціального захисту.

"У 2020 році 4 мільйони українців отримували найнижчі пенсії - менш як 2000 гривень. Цьогоріч пенсійні виплати підняли понад цю межу для 2,3 мільйона осіб. Очікуємо, що з середини 2022 року пенсії для всіх пенсіонерів складатимуть понад 2 000 гривень", - повідомляють в міністерстві.

У 2022 році планують включити до програми щомісячних доплат пенсіонерів, вік яких становить від 70 до 75 років, внаслідок чого, 1,5 мільйона пенсіонерів отримають підвищені доходи.

Крім того, у 2022 році передбачають підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з-поміж ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;

- індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 мільйонів пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;

- перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

- перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні