Червоні плями та укуси: в Україні з'явилися незвичайні клопи з сильним імунітетом (фото)

0
-7
Закарпатці скаржаться на невідомі укуси, особливо після відвідування озера у Дідові на Берегівщині. Відпочивальники оприлюднюють світлини з незрозумілими почервоніннями та дрібними укусами. Про це пише Уніан.

Люди скаржаться на свербіж, але, за їхніми словами, він відрізняється від укусів комарів.



Швидше за все, на Закарпаття вдерлися американські комахи-кровопивці, які є сусідніх Словаччині та Румунії. Це - Corythucha ciliata, платановий клоп-кружевниця, інвазивний вид з Північної Америки. Він швидко шириться Європою, зокрема в Італії його вперше зафіксували ще у 1960 році. Після його укусу деякі люди відчувають побічні реакції, наприклад, дерматоз.

Румунські вчені зазначають, що саме цих комах не можна знищити звичайними хімічними речовинами, якими винищують комарів, оскільки вони мають сильний імунітет.

Науковий співробітник Інституту біологічних досліджень Клужа Адріан Руйканеску зазначає, що ці комахи сильно розмножилися та вони не мають природних ворогів.

"У власній екосистемі вони еволюціонували разом з іншими комахами, бактеріями та вірусами, які контролюють та утримують ці популяції у межах норми. У нових районах ці комахи не мають власних ворогів, тому популяція не контролюється. Природа ж регулює ці речі доволі повільно. Наразі єдиний вихід, це чекати коли з'явиться місцевий вид бактерій, комах або птахів, які будуть використовувати цих клопів у якості їжі", - каже румунський біолог, інформує Mukachevo.net.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні