--> Які українські телеканали порушують мовний закон (перелік) | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які українські телеканали порушують мовний закон (перелік)

6
-9
Які українські телеканали порушують мовний закон (перелік)
В Україні мовний закон порушують сім телеканалів. Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Facebook.

Нагадаємо, що ще 16 липня запрацював Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", зокрема, його частина щодо обов'язковості демонстрування фільмів та серіалів державною мовою.

Аби з'ясувати, чи дотримуються закону телерадіоорганізації у частині обов'язковості демонстрування фільмів українською мовою, секретаріат уповноваженого із захисту державної мови 12 серпня провів повторний моніторинг ефірного мовлення дев’яти телерадіоорганізацій у частині демонстрування фільмів, а саме: "Інтер", "Україна", "К1", "ICTV", "Мега", "НТН", "1+1", "2+2" та "СТБ".

У результаті порушення закону про державну мову були виявлені: "Інтер" - 5 порушень; по два порушення "Україна", "Мега", "СТБ" та по одному порушенню мають "1+1", "2+2" та "ICTV".

"Телерадіоорганізації мали два роки, аби підготуватися до цієї норми. Проте деякі з них вирішили, що можуть ігнорувати Закон, мотивуючи це частковою втратою аудиторії. Зокрема, група "1+1 медіа" заявила, що транслюватиме фільми та серіали мовою оригіналу (тобто російською), а на українську переходитиме поступово, оскільки український дубляж нібито не до вподоби глядачам", - зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Питання до влади:"Чому вони ще телеканали??????? Давно повинні були забрати ліцензії і залишилась тільки згадка про кацапомасонів,які заробляли гроші в Україні.
Відповісти
Нам не треба розповідати про кацапомасонів. Геть, знищіть кацапомовні канали: "Інтер", "Україна", "К1", "ICTV", "Мега", "НТН", "1+1", "2+2" та "СТБ". Лишіть один український канал Львівської області ТРК «Сокаль», і цілу добу розповідайте щирим українцям про загони ОУН-УПА, як вони розбудовували Україну, особливо на її західній частині. Нас щирих українців хлібом не корми, а дай послухати про бандерівців.
Відповісти
Для мене особисто і для розумних українців Бандера не був і не є героєм.Бандера був узурпатором,як і всі інші "герої",як колишні,так і сьогоднішні.А те,що кацапомасони перетворили Україну в своє гето_не бачить(свідомо)або кацапомасон,або повний дурень.Жиди керували і керують Україною.Чиї це телеканали? Є хоч один українець власник тих каналів? Назвіть олігарха_українця.Ось так ми і живемо.
Відповісти
Ну то назви свого героя! Чи ти такий українець як і Зе? Ну , а що власне Бандера узурпував?
Відповісти
Бандера був героєм, який воював за незалежність як від нацистів, так і від кацапів. Це розуміють ті, які знають історію України. Що ж до каналів, то хто їх буде закривати? Людина, яка сама не знає ні історії, ні мови, ні українських традицій? Людина, яка має подвійні стандарти? Людина, яка перетворила Україну в найгірший квартал 95?
Відповісти
Подобається , неподобається! Є закон-треба виконувати! Порушуєш -треба наказувати аж до відкликання ліцензії, бо буде "гуляйполе"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні