На що введуть новий податок в Україні

2
2
На що введуть новий податок в Україні
У вересні в Україні на розгляд парламенту може бути поданий законопроєкт щодо оподаткування доходів від продажу криптовалют. За словами експертів, особливих надходжень коштів до державного бюджету очікувати не варто.

Пише Обозрєватєль.

"Важливо розуміти, що цей підхід не наповнить український бюджет, оскільки реальних криптоінвесторів не так багато. І для того, щоб можна було обкласти податком, потрібно продати і зафіксувати прибуток. Тому криптовалюту, як і раніше, можна буде утримувати на рахунках. Також криптою легко розраховуватися. І навряд чи держава буде відстежувати і зводити дані про те, де і що ви купуєте. В цьому випадку практично нереально відстежити джерело таких засобів", – сказав аналітик Alpari Максим Пархоменко.

Фахівець відзначив, що таке нововведення додасть адекватності до поточного законодавства. Однак сильно ситуацію оподаткування не змінить.

У свою чергу юрист юридичної групи LCF Ігор Белицький стверджує, що обґрунтованість 5% ставки податку, напевно, будуть критикувати. При цьому зміну ставки у фінальній версії законопроєкту допускають і в самому Міністерстві цифрової трансформації.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЗЕнеки продовжують займатись рукоблудієм
Відповісти
Які ж довбозаголовки...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні