На Волині помер відомий аграрій

0
-1
На Волині помер відомий аграрій
12 серпня відійшов у вічність відомий на Волині аграрій Аркадій Григорович Верещак. Чоловіку було 82 роки. Про це інформує ГІТ.

Аркадій Верещак до старості працював у Горохівському коледжі Львівського національного аграрного університету на посаді завідувачв навчально-дослідного господарства. З 1993-го по 2005 рік – він очолював цей навчальний заклад: спочатку, як Горохівський радгосп-технікум, а ужк згодом як Горохівський державний сільськогосподарський технікум.

За період його керування відбулися розбудова матеріальної бази, організація ступеневої підготовки, організація проведення технологічної практики за кордоном та розвиток інтеграційних зв'язків.

Минулого року Аркадій Верещак подарував велику домашню бібліотеку горохівчанам: понад 500 книг відтоді зберігаються у Горохівській міській раді.



Довідково: Аркадій Григорович Верещак народився 5 грудня 1939 року у селі Ярмолинці Хмельницької області. Після закінчення середньої школи працював шофером у місцевому колгоспі. У 1958 році вступив на навчання в Кам’янець-Подільський сільськогосподарський інститут на агрономічний факультет. Після закінчення інституту був направлений на роботу в колгосп «1 травня» Рожищенського району Волині на посаду головного агронома. З 1966-го по 1972 роки працював головним агрономом в управлінні сільським господарством Рожищенського району, згодом був обраний головою колгоспу «Росія» с. Переспа. З 1975 по 1991 роки працював в партійних органах, очолював Горохівський райком КПУ, був обраний головою Горохівської районної ради, але 1992 року під тиском громадськості добровільно склав повноваження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні