Українська туристка привезла з відпустки небезпечну хворобу

0
1
Українська туристка привезла з відпустки небезпечну хворобу
В Україні зареєстрували завізний випадок тропічної малярії. Про це повідомляє Державна установа «Київський міський ЦКПХ МОЗ» у Facebook.

5 серпня у місті Київ зареєстровано завізний випадок захворювання на тропічну малярію киянки, яка у липні 2021 року перебувала в туристичній подорожі в Об'єднаній Республіці Нігерія.

Зі слів, жінка захворіла 2 серпня, а вже по поверненню до столиці України відчула сильну слабкість, озноб, головний біль, температура тіла підвищилась до 39 градусів.

За медичною допомогою вона звернулась лише на 4-й день захворювання.

Враховуючи епідеміологічний анамнез, дані клінічного огляду, лікарями було встановлено діагноз "малярія?", хвору госпіталізовано до інфекційного відділення Київської лікарні. Проведено комплекс діагностичних заходів, лабораторно, за препаратами крові, підтверджено діагноз "тропічна малярія". Хвора продовжує специфічне та симптоматичне лікування в умовах інфекційного стаціонару.

До закладів охорони здоров’я столиці, з метою проходження інструктажу з малярії, киянка не зверталась, хіміопрофілактику малярії під час перебування у природних вогнищах малярії та у Києві, як це рекомендується, не проводила.

Станом на 11 серпня у столиці зареєстровано 4 завізні випадки малярії. Місцевих випадків малярії, вторинних від завізних, летальних випадків хвороби не зареєстровано.

У медзакладі зазначають, що відвідуючи країни із жарким кліматом, слід пам'ятати про небезпеку зараження та захворювання на малярію та інші тропічні хвороби, які можуть закінчитись летально, проводити профілактичні заходи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні