--> Через що зменшується наш мозок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через що зменшується наш мозок

0
1
Через що зменшується наш мозок
За останні 40 тисяч років людський мозок зменшився в обсязі на 10%. Це дуже помітно в порівнянні з попереднім зростанням. Вчені визначили чинники, які можуть сприяти зменшенню розміру мозку.

Про це повідомляють Коментарі.

Надлишок алкоголю

Експерти кажуть, що щоденне вживання алкогольних напоїв може призвести до зменшення мозку. Від пари келихів вина або шампанського в тиждень нічого не буде, але зловживати спиртним точно не варто.

Надлишок кави

Багато людей дуже залежні від кави і вживають її кілька разів в день, хоча допустима норма - 2-3 маленькі чашки. Дослідники довели, що регулярне вживання кофеїну може підвищити ризик розвитку старечого недоумства і як наслідок – зменшення обсягу мозку.

Брак фізичних навантажень

Вчені кажуть, що без помірних щоденних фізичних навантажень (плавання, піших прогулянок, садівництва) ризик зменшення обсягу мозку значно зростає.

Сильний стрес

Дослідники стверджують, що через постійний стрес люди стикаються з порушенням пам'яті і іншими когнітивними функціями. Високий рівень кортизолу в організмі негативно відбивається на мозковій активності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні