--> Для підтримки луцького бізнесу пропонують створити єдиний департамент у Луцькраді | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Для підтримки луцького бізнесу пропонують створити єдиний департамент у Луцькраді

1
-10
Для підтримки луцького бізнесу пропонують створити єдиний департамент у Луцькраді
Депутати фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» пропонують створити у Луцькій міській раді департамент економічного розвитку і підтримки підприємців, який би займався розвитком місцевого бізнесу та залученням інвесторів у місто.

Про це повідомляє Конкурент.

Про це в програми «Відкрита влада. Місто» в ефірі ТРК «Аверс» сказав голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер.



Тарас Шкітер зауважив, що про розвиток підприємництва та залучення інвестицій в Луцьку потрібно говорити в розрізі робочих місць.

«Ми маємо підтримувати інвесторів, ми маємо давати якісь гарантії, але ми маємо також думати про робочі місця. А розвиток і залучення інвестицій – це в тому числі і робочі місця», – зазначив депутат.

Тому, зі слів Тараса Шкітера, команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» підходить комплексно до питання розвитку бізнесу та залучення інвесторів. У Луцькій міськраді відсутній єдиний структурний підрозділ, який би опікувався підприємництвом та обслуговуванням інвесторів. Зараз в структурі є департамент економічної політики, є управління розвитку підприємництва і управління міжнародного співробітництва, і всі вони знаходяться в підпорядкуванні різних заступників.

«Якщо я іноземний інвестор, я спілкуюся із департаментом міжнародного співробітництва, то пізніше мені доведеться спілкуватися з іншим департаментом, з іншим заступником, що породжує бюрократію», – зазначив депутат.

Натомість «СВІДОМІ» пропонують створити єдиний орган, який би відповідав за роботу з бізнесом – департамент економічного розвитку і підтримки підприємців.

«Ми хочемо всі ці управління звести в один департамент. Керівник цього департаменту має бути заступником Луцького міського голови і комунікувати безпосередньо з міським головою, щоб, коли приходить інвестор, міський голова не запрошував 10 керівників і 10 заступників. Щоб це була одна людина, його заступник, перший заступник в найкращому випадку, яка буде очолювати весь департамент і працювати. Тому що це реально стратегічна робота», – пояснив Тарас Шкітер.

Ця людина, зауважив голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ», як і депутати, має приходити на сесії міської ради і звітувати про те, що конкретно вона зробила для залучення інвестицій в наше місто.

Тарас Шкітер наголосив, що міська рада має цінувати кожного бізнесмена, який працює в рамках чинного законодавства, сприяти його розвитку.

«Міська рада не може бути регулятором і нав'язувати жорсткі правила бізнесу, тому що це призведе до того, що бізнес заходити в наше місто не буде», – вважає обранець громади.

Окрім того, важливо цінувати місцевого інвестора, адже багато ключових підприємств у Луцьку створені саме місцевим бізнесом – підприємцями, які живуть тут.

Депутатка фракції «За майбутнє» Катерина Шкльода зауважила, що перші кроки для створення нового стратегічно важливого департаменту вже зроблені: два місяці тому затвердили новий структурний склад Луцької міської ради, де управління розвитку підприємництва і реклами об'єднали з департаментом економіки.

Також, додала вона, якщо до департаменту економіки доєднати управління міжнародного співробітництва і проєктної діяльності, то це сприятиме залученню не лише проєктних коштів, а й вплине на міжнародну співпрацю та зв'язки з іншими містами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
витрачати бюджетні гроші на всілякі департаменти - толку з них ніякого. Яскравий приклад - мунварта, абсолютно ніякої користі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні