Ціни на лохину різко обвалились

0
-4
Ціни на лохину різко обвалились
В Україні середні оптові ціни на лохину за тиждень обвалилися на 120-200 грн. Нині ягоду у роздріб продають за 200-220 грн за кілограм.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Цього тижня ми зафіксували стрімке падіння цін на лохину. За тиждень утратила від 120 до 200 гривень на кілограмі, це оптова ціна. Це суттєво", – заявив керівник проєкту "АПК-інформ: овочі й фрукти" Олександр Хорєв.

За його словами, ще місяць тому в супермаркетах і на ринках ягода коштувала 500 грн.

"Ціни обвалюються прогнозовано через збільшення валового збору. Ми ще два роки тому прогнозували суттєве падіння цін на лохину в Україні. Стрімко зростали площі насаджень. Але два останні сезони для неї були несприятливі. Тому перевиробництва не було”, – повідомив Хорєв.

Експерт наголосив, що Україна вийшла на запланований високий рівень врожаю. Він прогнозує, що ціна буде просідати й надалі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні