Україна чекає на третю хвилю коронавірусу: людей закликають вакцинуватись

0
1
Україна чекає на третю хвилю коронавірусу: людей закликають вакцинуватись
Київ готується до нової хвилі коронавірусу. Столичним лікарням уже дали розпорядження розгортати ліжка. У Мінохорони здоров’я закликають щеплюватися, щоб захистися: небезпечний штам «Дельта» вже давно зафіксований в Україні. Відтепер, у центрах масової вакцинації можна отримати не лише CoronaVac, а й Pfizer.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

У перший день роботи центру масової вакцинації в Запоріжжі почали вакцинувати Pfizer. За уколом – черга. І люди готові стояти. Тут Pfizer вакцинують усіх охочих. На відміну від Києва.

У столиці Pfizer поки що масово щеплюють лише людей старших за 60 років. «Хотіла чим завгодно, але ці забобони з європейськими та іншими країнами. Цю вони згодні, тут вони не згодні», – каже одна із відвідувачок.

На вакцинацію можна записатися завчасно або стати в живу чергу. Але в будь-якому разі доведеться трохи постояти.

«Раніше тут робили щеплення лише вакциною CoronaVac. Тепер кількість спеціально облаштованих для вакцинації місць, а їх тут 24, поділили порівну між двома вакцинами», – кажуть у центрі.

На вході перевіряють документи і зокрема вік. Для всіх, хто молодший за 60 років, як і раніше доступний CoronaVac. У поліклініках щеплюють також AstraZeneca. Учора Україна отримала 100 тисяч доз цієї вакцини від Румунії, а із США до нас прямує 2 мільйони доз «Модерни». Україні потрібно якомога швидше вакцинувати максимальну кількість людей, кажуть У МОЗі. Сплеску захворюваності чекають ще влітку, а не восени.

«На прикладі Британії, де зараз вирує «Дельта-вірус», і виникає запитання ефективна чи неефективна вакцина, то якраз у Британії серед вакцинованих дуже мало випадків – переважно це люди до 40 років, які ще не були охоплені щепленнями», – пояснюють в міністерстві.

Саме «Дельта-вірус» нині викликає найбільше занепокоєння у світі. Через це Рада Нацбезпеки та оборони вже анонсувала: невдовзі в Україні знову посилять карантинні обмеження.

Нині світ уже увійшов у третю хвилю пандемії. Про таке раніше заявляли у Всесвітній організації охорони здоров’я, й причиною цього називають поширення штаму «Дельта». Чи не найкритичніша ситуація із «ковідом» нині в Індонезії, Росії та Індії. У Сполучених Штатах нову хвилю коронавірусу називають хворобою невакцинованих, бо серед них вірус шириться найшвидше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні