--> «Понеділок не винен», або чому неможливо виспатися наперед | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Понеділок не винен», або чому неможливо виспатися наперед

0
0
«Понеділок не винен», або чому неможливо виспатися наперед
Не завжди у будні дні вдається поспати довше. Проте, абсолютною нісенітницею буде думка про те, що на вихідних можна виспатися наперед.

Про це повідомляє 24 канал.

Науковиця Ольга Маслова називає такий прийом «соціальним джетлагом».

Жінка пояснює, що коли ми нікуди не летимо та не змінюємо часовий пояс, організм відчуває саме такий стрес. Це відбувається у тому випадку, якщо ми робимо велику різницю часу сну в будній та вихідний день у понад 2 – 3 години.

Ольга каже, що, якщо в будній день ви прокидаєтеся о 8 годині ранку, а на вихідних о 10 – то все буде нормально. А якщо о 5 та о 12 – організм дуже виснажиться.

Через це і з'являється багато жартів про те, що люди ненавидять понеділок, хоча «понеділок не винен в тому, що організм виснажується».

Також важливо, щоб дорослі регулярно cпали 7 або більше годин на добу, а молодим людям та людям із хронічними захворюваннями, необхідно спати більш як 9 годин на добу. Лише невеликій кількості людей достатньо спати менше ніж 6 годин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні