--> Українці отримуватимуть банківські картки по-іншому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці отримуватимуть банківські картки по-іншому

2
11
Українці отримуватимуть банківські картки по-іншому
В Україні в результаті ухвалення закону "Про платіжні послуги" у банків з'являться нові конкуренти. Випускати і видавати картки зможуть у відділеннях пошти, в торгових мережах і навіть у ломбардах.

Про це говориться в матеріалі "Сьогодні".

Також з'являться нові компанії, які зможуть надавати окремі фінансові послуги. Наприклад, переказувати гроші, знімати готівку. Ще одна установа буде відповідати за випуск електронних грошей.

"З одного боку, ринок платіжних послуг розшириться і конкуренція зросте, що може призвести до зниження тарифів на послуги (наприклад, відсотків за переказ грошей). Але з іншого боку, нові гравці на цьому ринку не зможуть похвалитися своєю фінансовою історією і навряд чи будуть в очах споживачів такими ж надійними, як банки", – йдеться в публікації.

Контролювати роботу нових компаній буде Національний банк. Якщо він виявить порушення, може відкликати ліцензію, що фактично означає закриття компанії.

Банки, як і раніше, можуть надавати всі фінансові послуги. А ось окремі компанії будуть займатися тим, на що отримають ліцензію. Для компаній це стане можливістю отримати конкурентну перевагу. Щоправда, захист у банківських установах від банкрутства і порушення фінансових показників контролюється жорсткіше: вони повинні відповідати цілій низці нормативів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пора, так роблять у всьому світі, вище конкуренція - нижчі ціни/ставки по кредитах та інших послугах.
Відповісти
Ще введуть плату за обслуговування цих карт і кожну тразинкцію - відсоток..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні