На що Луцька міська рада хоче витратити майже 4 мільйони

0
-19
На що Луцька міська рада хоче витратити майже 4 мільйони
У Луцькій громаді планують створити топографічний план за 3 мільйони 800 тисяч. Потенційні учасники тендеру скаржаться на порушення
У Луцькій громаді планують створити фотографічний план та топографічну карту території у масштабі 1:2000 та 1:5000.

Відповідний тендер оголосив виконавчий комітет Луцької міської ради 18 червня.

На проведення робіт планують витратити 3 мільйони 800 тисяч гривень. Проєкт буде реалізований за кошти місцевого бюджету.

Аерозйомку проведуть на території понад 300 метрів квадратних за допомогою безпілотника. Апарат пролітатиме над 31 населеним пунктом громади, зокрема, селищем Рокині, селами Антонівка, Боголюби, Богушівка, Брище, Буків, Великий Омеляник, Всеволодівка, Городок, Жидичин, Заболотці, Забороль, Зміїнець, Іванчиці, Клепачів, Княгининок, Кульчин, Липляни, Милушин, Милуші, Моташівка, Небіжка, Одеради, Охотин, Озерце, Олексанрівка, Озденіж, Сирники, Сьомаки, Тарасове та Шепель.



На основі отриманих результатів буде створено бази даних містобудівного кадастру, містобудівної документації, а також проведена інвентаризація об’єктів нерухомості та інфраструктури.

Майбутні учасники тендеру скаржаться на порушення законодавства
Потенційні учасники аукціону, який заплановано на 8 липня 2021 року, уже висловили свої зауваження та скарги до організаторів закупівлі. Зокрема, товариство з обмеженою відповідальністю «Авіаційний розрахунковий центр» звернулося до Антимонопольного комітету України зі скаргою на порушення законодавства у сфері публічних закупівель з боку виконавчого комітету Луцької міськради.

Представники товариства зазначає, що вимога замовника на наявність в учасника лише безпілотного літального апарату для аерознімання є дискримінаційною та обмежує законне право експлуатантів пілотованих повітряних суден взяти участь у закупівлі та надати відповідні послуги. За його словами документацією не передбачено надання документів на підтвердження проведення в установленому порядку реєстрації повітряного судна для виконання аерофотознімальних робіт та встановлення вимог, що свідчить про упередженість замовника, дискримінацію та штучне обмеження потенційного кола учасників та не прозорість проведення процедури закупівлі.

Також просять зобов’язати замовника виключити вимогу щодо кількості обладнання, а також привести перелік обладнання у відповідність з чинними нормативними документами, що регламентують перелік обладнання, необхідного для надання послуг з предмету закупівлі. Зокрема, включити до переліку пілотовані повітряні судна для виконання аерофотознімання та встановлення необхідності надання реєстраційного посвідчення повітряного судна, відповідно до вимог чинного законодавства України.

Потенційний учасник тендеру також вимагає від замовника усунути дискримінаційну вимогу щодо наявності не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників, оскільки вважає, що дана вимога є не обґрунтованою, не відповідає вимогам чинного законодавства України та порушує основні принципи здійснення закупівель.

На скарги та вимоги виконавчий комітет Луцької міської ради відповів, що уся документація тендеру оформлена у чіткій відповідності до положень Закону та інших нормативно-правових актів та не містять умов, які не можуть бути виконані учасником, в тому числі з технічних причин. Крім того, уповноважена особа замовника зазначає, що провівши комплексний аналіз вищевказаних обставин повністю виключає можливість задоволення вимоги ТзОВ "Авіаційний розрахунковий центр» щодо усунення порушення процедури закупівлі в частині встановлення Замовником дискримінаційних вимог до учасників торгів.

Також на скаргу потенційного учасника тендеру відреагувала постійно діюча адміністративна колегія антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. У своєму рішенні вони зазначили, що скарга "Авіаційного розрахункового центру» не відповідає вимогам закону та постановили залишити скаргу товариства без розгляду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні