--> Отримав переказ на картку? Штраф 85 тисяч! | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Отримав переказ на картку? Штраф 85 тисяч!

4
-24
Отримав переказ на картку? Штраф 85 тисяч!
Українці, які отримують оплату за свої послуги і товари на банківську картку фізособи, можуть заплатити штраф у розмірі 85 тис. грн. Крім того, за це можуть конфіскувати товар. Як зазначають юристи, чинна система обміну інформацією між банками і фіскалами не дозволяє ефективно визначати порушників, хоча за законом приймати оплату на особисту картку дійсно заборонено.

Пише Обозрєватєль.

"Такі розрахунки проводяться з грубими порушеннями податкового законодавства, продавці отримують невраховані доходи, не платять певні податки, збори і обов'язкові платежі", – пояснили в Державній податковій службі.

Як пояснив керівний партнер Interlegum Олександр Маленко в коментарі UBR, деяких українців, які приймають оплату на картку, знайти практично неможливо. Наприклад, репетиторів або деяких самозайнятих. "Їх взагалі неможливо знайти", – впевнений юрист.

"Обслуговувальні банки не зобов'язані повідомляти ДПС про відкриття особою карткового банківського рахунку. За таких обставин і сам факт наявності в конкретної особи карткового рахунку, і будь-які банківські операції через нього недоступні для фіскальних органів, що і дозволяє уникати сплати податків і взагалі уваги податків", – зазначив він.

Відзначимо, за правилами всі українці, які займаються підприємницьку діяльністю, повинні оформитися в якості фізосіб-підприємців. При цьому, залежно від оборотів, відрізняється і ставка єдиного податку. Простежити обертів тих українців, які приймають оплату на особисту картку, практично неможливо.

Правда, за новими правилами перевіряти перекази можуть самі банки в межах фінансового моніторингу. Підозрілі операції можуть блокувати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-24

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо таким будуть заматися просто будуть закри вати рахунки банки позбудуться клієнтів, я думаю головна біль нікому не потрібна. А ця влада як прийшла та й піде.
Відповісти
На всякі правила, є свої правила!!!
Відповісти
На расєє вже давно стрижуть тих,хто надає послуги на дому.
Але чому дивуватись? "Мудрий" нарід обрав собі зелбайоба,який найкраще відображає всю суть хохляцького стада.
Молодці. Йдіть дружно на кухню,бахніть по пляшці і пожалійтесь один одному
Відповісти
Що це за розкуркулення на новий лад? Знову все атнять і падєліть? І як це узгоджується з Конституцією і правами людини. Чому вчиняється таке свавілля?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні