--> Чому зупинили ремонт проспекту Волі у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому зупинили ремонт проспекту Волі у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

0
7
Чому зупинили ремонт проспекту Волі у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
На проспекті Волі у Луцьку тимчасово призупинили дорожні ремонтні роботи. Нагадаємо, що на центральній вулиці міста триває масштабний ремонт дороги, у зв’язку з чим з 17 червня було зупинено рух транспорту від вулиці Шопена до Київського майдану.

Станом на 2 липня на деяких ділянках дороги лише де-не-де можна зустріти поодиноких працівників та техніку. Складається враження, що масштабний ремонт повністю зупинили. Причину відсутності активних робіт на деяких ділянках дороги пояснив перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Сергій Гаврилюк.

За словами посадовця, затримка з ремонтом дороги пов’язана з незапланованою заміною водопровідних колодязів, які знаходяться на проїзній частині.



«Ділянка дороги біля гімназії №4 уже підготовлена до покладення першого шару асфальту. Але під час робіт виявилось, що водопровідні колодязі потребують заміни. Попередньо це не було заплановано, але під час укладки асфальту вони можуть провалитися. Саме зараз підрядник проводить заміну цих 9-ти колодязів. До кінця тижня ці роботи мають виконати й автодор розпочне класти покриття», - розповів посадовець.

Як зазначає Сергій Гаврилюк, ремонтні роботи проспекту Волі йдуть паралельно: зі сторони ЦУМу та зі сторони Київського майдану, і тимчасово зупинені вони лише на ділянці, де знаходяться водопровідні колодязі.

«Під час комісійного обстеження виявили, що цегляні конструкції просто не втримають навантаження, і вирішили їх замінити на нові. Також на цій ділянці уже замінені мережі зливової та фекальної каналізацій. По дорозі далі йде заміна теплових та інженерних мереж», - каже Сергій Гаврилюк.



На запитання, коли ж відновлять рух транспорту на проспекті, він відповів, що з часом деякими ділянками запускатимуть транспорт.

«Крім ремонту дороги ближче до Київського майдану зараз паралельно тривають роботи з заміни теплових мереж, закладаються труби під високовольтні кабелі, у зловових колодязах встановлюються перемички. Усе це робиться одночасно з ремонтом дороги, поки перекритий проспект, аби швидше можна було запустити транспорт», - розповів Сергій Гаврилюк.

Посадовець зазначає, що цей проект розрахований на два роки. Цьогоріч до осені планують покласти перше покриття і запустити транспорт. Наступного року покладуть другий шар покриття та дороблятимуть тротуари, велодоріжки, зупинки. Ремонт правої частини проспекту пройде значно швидше, адже там немає інженерних мереж.











Нагадаємо, що 1 липня користувач мережі Facebook Taras Gendis, виклав у мережі відео з обуренням, чому немає працівників на проспекті Волі, де має тривати масштабний ремонт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні