«Зачекайте, ми скоро будемо»: коли чекати на врожай польових кавунів

0
-2
«Зачекайте, ми скоро будемо»: коли чекати на врожай польових кавунів
Знамениті херсонські кавуни «затримуються» на кілька тижнів.

Про це пише Голос України.

Кавуни різних сортів вже є у відкритому доступі на ринках, проте вони були вирощені в теплицях, через що мають нетиповий їм смак. А ще, за них просять захмарну ціну – 20 гривень за кілограм. Проте дешевшими будуть польові кавуни, які дозріють не швидко, через холодну дощову погоду.

Одним з країв баштівництва можна назвати село Виноградове, де кавуни та дині вирощують сотні родин.

«Щойно висадили кавуни, а тут холоди й зливи. Всі поля плавають, а у низинах цілі озера стоять. Тож перша посадка загинула, довелося її пересівати. Вдруге сходи з’явилися, та дощі, які випадали з небаченою для наших країв частотою, зволожили землю так, що на баштан і не пройдеш. Якщо пересівати баштан будемо змушені втретє, то вже й не знаю, коли з нього дочекаємося врожаю, хіба під кінець вересня», - розповідає голова Виноградівської ОТГ Сергій Шматенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні