Скандальна заява про ромів: мера Рівного посадять на 5 років?

4
-2
Скандальна заява про ромів: мера Рівного посадять на 5 років?
У Рівному відкрили кримінальне провадження проти мера міста Олександра Третяка. Йому загрожує до 5 років обмеження волі за погрози ромам.

Інформує РБК.

У поліції підтвердили, що провадження відкрито за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності.

"Так, відкрито провадження за цією статтею", - повідомили у прес-службі.

Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 гривень) або ж обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляла Волинь24, у червні мер Рівного Олександр Третяк запропонував запакувати ромів в автобус і вивезти з міста. Він сказав, що ситуація з безпекою у місті погіршилась.

Тоді він розповів, що на вулиці зустрів ромів і сказав, що у них є пару годин, щоб забратися з міста. Але ті поскаржилися, що не їздять поїзди, автобуси.

"Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття", - заявив він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В такому випадку треба відкрити кримінальну справу проти "опезежистів", вони теж розпалюють міжнаціональну ворожнечу.
З таким успіхом можна притягнути до відповідальності і поліцейського який заарештує "цигана" за порушення,а мер хоче навести лад в своєму місті.
Відповісти
Правове невігластво не личить ані градоначальнику, ані вам. Для прикладу, Гітлер вважав, що робить добро німцям, коли взявся винищувати євреїв
Відповісти
Наведення порядку на вулицях це вже можна приписати до насильства,але це треба робити щоб зменшити злочинність на вулицях.Це по вашому "правове невігластво"?
Відповісти
Не посадять, але життя попсують, А було спочатку подумати, а потім промовчати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні