--> Головні причини смерті волинян: статистика | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Головні причини смерті волинян: статистика

0
-1
Головні причини смерті волинян: статистика
Фахівець розповів про головні причини смерті жителів Волинської області.

Про це йшлося на пресконференції «Профіль громадського здоров’я як інструмент для підвищення рівня здоров’я населення Волині», пише Волинь Пост.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора комунального підприємства «Волинський обласний центр громадського здоров'я» Волинської обласної ради Сергій Новосад розповів, що з 2015 року у Волинській області помирає більше людей, аніж народжується.

Експерт зазначає, що основними причинами смертей волинян є хвороби системи кровообігу, що складають більше 67 %; злоякісні утворення – 11,3 %; травми, утоплення, суїциди – 5,6 %, а хвороби органів травлення – 4,6 %.

«На останньому я би хотів зупинитися більш детально. При аналізі виявили, що найпоширеніші хвороби травлення є цирози, фібрози печінки, ураження підшлункової залози. Основною причиною виникнення слугує зловживання алкоголем», - зазначив Сергій Новосад.

А от через коронавірус помирає лише 3,7 % волинян. За 2020 рік померло 522 людини від ускладнень ковіду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні