--> 4 декоративні куща, яких точно немає в сусідів* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

4 декоративні куща, яких точно немає в сусідів*

0
5
4 декоративні куща, яких точно немає в сусідів*
На більшості ділянок біля приватних будинків мешканці висаджують типові дерева та кущі. Майже на кожному обійсті є бузок, бузина та спірея. Тож, якщо хочете мати унікальний ландшафт “не як в сусіда”, радимо звернути увагу на декоративні кущі,
ще їх називають ягідними чагарниками.

Сумісно з аграріями садового центру “Ботанік Маркет”, ми підібрали 4 незвичайних листяних кущів для прикрашання прибудинкової території.

Айва японська

Це розлогий пишний кущ, вкрий смарагдовим листям та квітами коралового кольору. Рослина плодоносить, і після цвітіння рясно покривається маленькими жовтуватими айвичками.

Такі кущі можна висаджувати поодинці або купчасто - так вони формують “живий” паркан. Гарно виглядає у ландшафті, коли поруч росте чорна смородина.

Барбарис звичайний



Дуже пишний зелений кущ з зубчастим листям, і без плодів на гілках навіть непримітний. Проте коли восени з’являються плоди-барбариси, він стає головною скрипкою саду, особливо якщо навколо все хвойно-зелене. Яскраво-червоні ягоди висять до зими і привертають увагу птахів. Барбарис використовують і у живоплоті, і як окремо посаджену рослину.

ле якщо думаєте, що таку екзотичну зелень не дістати в Україні, радимо відвідати сайт садового центру Ботанік Маркет, де продається багато різновидів барбарису та інший декоративних рослин. Замовлення можна формувати онлайн, і вибраний кущик приїде до вас в контейнері поштою.

Кизильник Сімонса



Кущі кизильнику висаджують рясно, але з дотриманням схеми, щоб сформувати гарну “живу” огорожу. Рослина має густу крону с листям насиченого зеленого кольору, яка полюбляє регулярну стрижку. У сезон кущ вкривають помаранчево-червоні плоди.

Будлея

Якщо хочете привернути увагу гостей незвичайним кущем, висадіть попід парканом будлею.
Вона має кілька різновидів, від чого залежить її цвіт - квіточки можуть бути рожевими, фіолетовими, синіми, бузковими та білими. На кшталт бузку, проте набагато декоративні, бо щільно обліплюють гілки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні