--> Під Одесою затримали педофіла, який ґвалтував хлопчиків ще за часів Брєжнєва | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під Одесою затримали педофіла, який ґвалтував хлопчиків ще за часів Брєжнєва

0
12
Під Одесою затримали педофіла, який ґвалтував хлопчиків ще за часів Брєжнєва
В Одеській області поліцейські затримали чотири рази судимого злочинця, який ґвалтував і розбещував дітей. Він переїхав у м. Южне після того, як три роки тому достроково вийшов із колонії – суд вирішив, що досвідчений рецидивіст став на "шлях виправлення". Однак педофіл під новим прізвищем відкрив "полювання" на маленьких хлопчиків.

Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Шантажував жертв і шукав нових

Про затримання на Одещині серійного педофіла 16 червня повідомило місцеве видання "Думська". За інформацією джерел у прокуратурі, ним виявився сімдесятирічний житель міста Южний.



За даними слідства, чоловік заманив дев'ятирічного хлопчика в кімнату гуртожитку та зґвалтував – при цьому записував на відео все, що відбувалось. Цей запис став для педофіла "щасливим квитком" для пошуку нових жертв. Злочинець пригрозив дитині, що покаже "фільм" його друзям, а щоб цього не сталося, дитина повинна приводити до "дідуся" своїх однолітків. Цих дітей злочинець також ґвалтував і шантажував...

На сполох забили батьки одного з постраждалих і звернулися в поліцію. Під час розслідування було встановлено жертв 70-річного педофіла, а його самого затримано і поміщено до СІЗО.

У поліцію Одеської області продовжують надходити заяви батьків постраждалих хлопчиків.



Десятиліттями ґвалтував хлопчиків

Затриманий в Южному Віталій Філіпов народився у м. Білгород-Дністровський Одеської області.

Чоловік був неодноразово судимий за злочини проти дітей, причому вперше його відправив за ґрати Білгород-Дністровський міський суд – тоді, в 1968 році, злочинцеві було всього 17 років. Друга судимість – у 1997 році в Дніпропетровській області. Третя – в 2001 році в Херсоні.

За злочини, вчинені в 2012 році вже в Кіровограді (тепер – Кропивницький), – зґвалтування малолітніх, розбещення, порнографія – рецидивіст вирушив учетверте відбувати покарання. На рахунку злочинця було кілька жертв, молодшому з яких на той момент виповнилося лише 2 рочки.

Вийти на свободу ґвалтівник дітей повинен був у серпні 2021 року. Однак у лютому 2018 року Петровський районний суд Кіровоградської області задовольнив клопотання педофіла і "скинув" йому третину строку. Суд вирішив, що небезпечний злочинець... став на шлях виправлення.

Причому місцева прокуратура пропустила строки для апеляції, а схаменулася через пів року – в серпні 2018-го. Суд, відповідно, не прийняв до розгляду скаргу, оскільки рішення про звільнення педофіла вже набуло законної сили.

Міняв імена, щоб приховати минуле

Як стало відомо нашим журналістам, восени 2018 року педофіл влаштувався на роботу охоронцем у м. Южне Одеської області.
У цьому невеликому приморському місті педофіл перетворився на Віталія Філіпова. Щонайменше два рази з чотирьох він був судимий під іншими прізвищами.

"Увечері до нього на роботу приходив хлопчик – називав дідусем"
Як розповів директор Палацу культури "Дружба" Петро Кутінець, персонал комунального закладу набирали через центр зайнятості. Тоді в ДК і прийшов Філіпов – 67-річний чоловік зацікавився вакансією охоронця.

"На цю посаду мені не потрібен був мудрагель, з якимись надзвичайними здібностями – це звичайна посада охоронця, який працює позмінно. Зарплата скромна, черги на вакансію не було. Все, що я побачив у трудовій книжці Філіпова, – мене нічого не збентежило. А запам'яталося, що у чоловіка була консерваторська освіта. Я ще подумав, може, він потім буде брати участь у концертах. У нього, до речі, виявився хороший голос – співав для жінок, коли вітали їх із 8 Березня", – розповів директор.

За словами керівника ДК, за весь час до Віталія Філіпова не було претензій: "Він був хорошим і відповідальним співробітником. Не дуже контактним, не шукав дружби з кимось. Я навіть подумати не міг, що таке станеться...".

Кілька разів директор Палацу культури бачив, як увечері до охоронця приходив хлопчик, який називав Філіппова дідусем. "Більше гостей не було – до нього не ходили ні друзі, ні жінки. Мене інформація про затримання нашого охоронця просто шокувала", – додав Петро Кутінець.
Не менш вражені й інші місцеві жителі. У Палаці культури займалося багато дітей, і ніхто не підозрював, що поруч із ними перебуває неодноразово судимий насильник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні