--> Український «Запорожець» поїде на перегони в Монако. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Український «Запорожець» поїде на перегони в Монако. ФОТО

0
1
Український «Запорожець» поїде на перегони в Монако. ФОТО
Команда ентузіастів з України підготувала ЗАЗ-966 для поїздки в Монако. Там автомобіль візьме участь в ралі Монте-Карло. Таке з легендарним 966-м станеться вперше.

Про це пише Автопортал.

Дозвіл на участь в гонці команда чекала цілих 6 років. Домогтися цього виявилося не просто: на змагання можуть бути заявлені тільки ті класичні машини, які брали участь в ралі Монте-Карло до 1965 року (сама ж гонка проводиться з 1911 року). Для Запорожця зробили виняток - на честь 60-річчя моделі. Тепер його чекають на ралі Монте-Карло 2022, яке пройде на початку наступного року.

Важлива умова участі в гонці - автомобіль повинен перебувати в повністю оригінальному стані. Для цього ЗАЗ повністю розібрали, пофарбували і знову зібрали. Двигун машини працює як годинник.

Перед тим, як 966-й відправиться своїм ходом на південь Франції, а це, на хвилиночку 2 400 км, його грунтовно протестують. Машина протягнуть чи не через всю Україну, Молдову, Румунію. Всього вона проїде більше 3 000 км.

В ралі Монте-Карло візьмуть участь три автомобілі з України. Два інших ще перебувають стадії підготовки.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні