7 банків дали доступ до ваших даних: в боржників зніматимуть гроші з карт

3
16
7 банків дали доступ до ваших даних: в боржників зніматимуть гроші з карт
Нещодавно Україна ввела систему, завдяки якій зніматимуться гроші з карт українців-боржників. Цікаво те, що все це робитиметься автоматично.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

Доступ до персональних даних українців уже надали 7 банків, у тому числі і ПриватБанк!

На думку державних структур, це значно спростить ситуацію з боргами українців, а це майже 100 мільярдів гривень. Сюди входять аліменти, комунальні послуги, кредити та податки.

Україна майже «переможець» серед інших країн за кількістю несплачених боргів та кредитів.

Як працюватиме система «списування боргів»

Перше, що штовхнуло державу до радикальних дій – наказ, який дозволяє блокувати рахунки.

Зараз же, із введенням електронного документообігу, все стало простіше. Щоправда, заявки до банків про арешт коштів обробляються співробітниками вручну. Та й до нової електронної системи зараз приєднано лише сім українських банків. А до інших фінустанов все ще потрібно звертатися особисто за старою процедурою.

Та навіть якщо до рахунку боржника все ж дісталися, за законом забрати з картки можуть не більше 20% коштів. Якщо ж мова йде про аліменти – ліміт стягнення сягатиме 50%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у цьому бандо-олігархічному гондурасі скоро будуть забирати все і видавати на хліб і воду
Відповісти
Немає грошей – заберуть майно. А якщо у боржника немає майна, майно ще до отримання кредиту давно переписано на рідню, наприклад: батька, матір, сестрів та братів, а жінка боржника по кредиту поручителем не виступає, тобто юридично ніякого відношення до кредиту немає. Крім того боржник при отриманні кредиту працював, отримував за свою працю достатньо коштів для отримання кредиту, а на теперішній час офіційно не працює, доходів до сім'ї боржника не надходить.
Відповісти
А якже банківська таємниця? То з такими "успіхами" народ просто перестане довіряти довіряти і зберігатиме гроші в банках (трилітрових)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні