У Луцькій громаді масово травлять бджіл: міськрада проведе розслідування

1
-10
У Луцькій громаді масово травлять бджіл: міськрада проведе розслідування
У Луцькій територіальній громаді проведуть розслідування стосовно отруєння бджіл засобами захисту рослин під час обробки аграріями сільськогосподарських угідь. З цього приводу у Луцьку створили постійну комісію.

Про це стало відомо під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 16 червня.

Комісію вирішили створити через звернення громадян, які займаються розведенням та утриманням бджіл, враховуючи відсутність чіткого механізму встановлення факту та причин отруєння бджіл;

застосування заходів щодо попередження та профілактики отруєння бджіл;

визначення механізму економічної оцінки збитків власникам пасік від отруєння бджіл, а також на виконання інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Зокрема, комісія має встановити факт достовірності загибелі бджіл та обставин, за яких це сталося. Для цього вони повинні обстежити пасіку, відібрати для лабораторії патологічний матеріал, бджіл, продукцію бджільництва, а також зелену масу рослин, ґрунту, а наприкінці встановити джерела, причин загибелі бджіл та надати висновки й пропозиції.

Якщо факт загибелі буде доведений, комісія має право звернутися до поліції та ініціювати питання про притягнення до відповідальності осіб за порушення ними норм законодавства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А запилювати рослини поки будуть розглядати скарги пасічників хто буде? Унаших судів швидкість "шаленої "черепахи,Ніхто не буде купувати бджіл при безконтрольному використанні хімікатів .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні