В Україні перерахують пенсії: кому додадуть по 850 грн

1
-6
В Україні перерахують пенсії: кому додадуть по 850 грн
Розмір підвищення пенсій в Україні становитиме до 850 грн. Збільшать виплати непрацюючим громадянам вже з 1 липня 2021 року. Підвищення отримають ті, у кого максимальні, або ж мінімальні виплати, а також зростуть доплати за понаднормовий стаж.

Про це йдеться в уже затвердженому бюджеті Пенсійного фонду, пише Обозреватель.

У результаті перерахунку прожиткового мінімуму виросте низка виплат. Справа в тому, що прожитковий мінімум для непрацездатних в Україні також є мінімальною пенсією.

Мінімальна пенсія.
Збільшиться з 1769 до 1854 грн. Надбавка символічна - лише 85 грн. Важливо відзначити, що це стосується лише тих, хто не виконав вимоги щодо стажу. В іншому випадку виплати вже становлять не менше ніж 2400 грн.

Максимальна пенсія.
А от ті, у кого і виплати високі, можуть розраховувати і на більшу надбавку - у розмірі 850 грн. Однак їхня пенсія не може бути вищою ніж 10 прожиткових мінімумів. Зараз це 17 690 грн, а після 1 липня буде 18 540 грн.

Надбавка за понаднормовий стаж.
У кого більш як 35 років стажу, за кожні додаткові 12 місяців можуть отримувати надбавку до пенсії в розмірі 1% прожиткового мінімуму. Наразі це 17,69 грн, а вже з липня буде 18,54 грн. Це стосується чоловіків. Та сама норма є і для жінок, проте до них вимоги щодо стажу більш м'які – 30 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Президенте і К - щоб ви вдавилися цими надбавками.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні