Скандал з пересадкою органів за кордоном: донорами були бідні українці

1
1
Скандал з пересадкою органів за кордоном: донорами були бідні українці
Великий скандал пов'язаний з пересадкою органів розгорівся у Болгарії. У державній клініці пересаджували нирки від українських донорів.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Болгарії Стойчо Кацаров, пише РБК-Україна.

Державна клініка, при колишньому уряді Бойко Борисова, виконувала операції з пересадки органів багатим людям з Ізраїлю, Японії та Оману. Донорами здебільшого були громадяни України та Молдови, які продавали свої органи.

З'ясувалося, що нирки пересаджували пацієнтам з вигаданими іменами, а донорами були нібито їх родичі. Всього за два роки в цій клініці провели 14 пересадок, де донорами були українці та молдовани.

У зв'язку з обставинами, що з'ясувалися, МОЗ Болгарії має всі підстави вважати, що ці люди не були родичами, як того вимагає законодавство країни.

Підозри щодо нелегальної трансплантації в країні існують давно, однак це перший раз, коли така практика була підтверджена урядом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не бідні ,а дурні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні