Повідомили як у карантин працюватимуть літні табори на Волині. ФОТО. ВІДЕО

0
-4
Повідомили як у карантин працюватимуть літні табори на Волині. ФОТО. ВІДЕО
З 1 червня на Волині розпочинається сезон дитячого відпочинку в оздоровчих таборах. Минулого року пришкільні та оздоровчі табори на Волині не працювали у зв’язку з пандемією.

Про це повідомляє «Суспільне».

Скільки дітей зможуть відпочити та оздоровитись

Минулого року через коронавірус шкільні та оздоровчі не працювали. А у 2019 році діяли 11 закладів, де оздоровили 30 тисяч діток.

Заступниця директора обласного департаменту соцзахисту Оксана Гобод повідомила, що цього літа оздоровлять лише 10% дітей на Волині.

"Це трохи більше як 15 тисяч діток. Затвердили перелік чотирьох таборів, які нададуть послуги із відпочинку: Супутник, Ровесник, Світязь і Прикордонник. Решту таборів не підготували до сезону, бо в громадах бракує грошей.", – каже Оксана Гобод.

3 075 дітей приймуть у пришкільні табори Волині. З 54 громад області пришкільні табори діятимуть лише у п'яти, – розповіла журналістам заступниця начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Соломіна.

За її словами, у Володимир-Волинській громаді працюватиме 8 пришкільних таборів;

-в Ковельській громаді – 20 таборів;

-Луківська громада відкриє 1 пришкільний табір;

-Ратнівська громада профінансувала роботу трьох таборів;

-Шацька – шість таборів.

Тетяна Соломіна додала, що до карантину щороку на Волині кожна територіальна громада проводила оздоровлення для більше як 20 тисяч дітей.

Що зміниться у таборах та як їх готують до приїзду дітей

Один з таборів, які готуються до старту сезону – "Ровесник". До пандемії в таборі за літо оздоровлювали 800 дітей, цього року, через обмеження, чекають на 517 учнів.

Нині працівники закладу наводять лад у будиночках та поруч з ними.

У таборі вклали бруківкою нові доріжки, замінили два дахи, відремонтували обідні зали. По усій території, у зв'язку з карантинними обмеженнями та правилами, встановлять санітайзери, – каже директор "Ровесника" Ігор Данильчук. Дітям мірятимуть температуру тіла тричі на день, якщо підвищена – повідомлятимуть батьків.



Також у таборі підготували спеціальну кімнату, де до приїзду батьків чи швидкої, згідно з правилами, мають ізолювати недужу дитину.
Заїзди триватимуть 14 днів, перший стартує з 9 червня. Впродовж цього часу працівники і діти із території не виходитимуть. Батьків на територію не пускатимуть.

Як дібратись до табору

Щоб поїхати у табір – дитині потрібно отримати медичну довідку зразка №079, каже лікарка Наталія Кеда. Пояснює: сімейний лікар оглядає школяра та заповнює цю форму.

"Табір – це не лікувальний заклад, тому дитина повинна їхати здоровою. Якщо має хронічне захворювання, щоб це не був період захворювання. Обов'язковим моментом є наявність профщеплень згідно з календарем", – каже заступниця директора Луцької міської поліклініки Наталія Кеда.

Через пандемію зміни торкнуться і доїзду до табору, – каже начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко. Дітей до табору будуть везти не батьки, як це було раніше, а спеціальний автобус.

Як розповіла заступниця директора гімназії №21 ім. Михайла Кравчука Оксана Мартинюк, в школу "Ерудит", яка діє при таборі "Ровесник", потрапити може учень кожної школи, який має певні здобутки у навчанні і позашкільних заняттях. Але цього року через карантин кількість місць, які виділяються на освітній заклад зменшилася. Пришкільні табори цього року в Луцьку не діятимуть.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні