--> Вода, за яку не треба платити: чому корисно плакати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вода, за яку не треба платити: чому корисно плакати

1
9
Вода, за яку не треба платити: чому корисно плакати
У дитинстві, плач був звичайною реакцією на біль. Діти найчастіше просто не вміють інакше висловлювати свої негативні емоції. А от більшість дорослих усвідомлюють свої переживання і стримувати себе на людях. Однак, чи є в цьому необхідність? І як покращиться наше життя, якщо час від часу ми будемо дозволяти собі таку «слабкість», як сльози?

Про це пише Psychologies.

1. Плач - ефективний і безпечний спосіб боротьби зі стресом. Стрес може підштовхнути нас до залежності, такої як алкогольна чи наркотична, або до нетипової і агресивної поведінки. Необдумані вчинки, скоєні під впливом стресу, можуть негативно позначитися на роботі, здоров'ї, самооцінці, відносинах, навчанні та інших сферах життя. Щоб цього не сталося, варто дозволити собі зробити паузу і розібратися зі своїми переживаннями.

«Від сильних емоцій ви можете розридатися, і це нормально! Тим самим ви дозволяєте накопиченому стресу вийти і це оберігає вас від ризикованих вчинків, які можуть вам нашкодити! » - говорить психотерапевт.

2. Плач допомагає нам вчасно помічати і вирішувати наші проблеми. Коли нас запитують, чи все у нас в порядку, ми зазвичай відповідаємо «так». У цей момент ми дійсно можемо в це вірити. Але коли ми плачемо, це означає, що пора щось змінювати.
Якщо ми плачемо на самоті, то чітко розуміємо, що у нас є проблеми, які потрібно вирішувати. Сльози не дають нам себе обманювати.

3. Плач благотворно впливає на наші стосунки. Це може прозвучати дивно, але сльози часто допомагають нам зблизитися з нашими близькими. Плач - це стан максимальної незахищеності та вразливості. Щоб плакати в присутності іншого, потрібна велика мужність і велика довіру до нього.

Якщо близька людина в цей момент обіймає нас і втішає, це однозначно показує, що нашу довіру до нього повністю виправдано. Це відкриває нові можливості для розвитку більш глибоких відносин.

Плакати нормально - незалежно від вашого віку і статі. Постарайтеся в цей момент прислухатися до себе, зрозуміти, що хочуть сказати вам ваші сльози. Можливо, вони наполегливо нагадують, що пора знизити рівень стресу, вирішити наболілу проблему або розібратися з відносинами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я копила эмоции и дошла до того, что начались панические атаки https://sferijiznivm.ru/panicheskie-ataki-u-zhenshhin-i-muzhchin/, сейчас борюсь
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні