Як ще краще фотографувати на айфон: нова функція

1
10
Як ще краще фотографувати на айфон: нова функція
Компанія Епл разом з айфон 11 представила нову технологію Deep Fusion, яка використовує штучний інтелект і нейронні мережі для отримання максимально якісних фото.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

Технологію називають «режимом для светра», так як Deep Fusion найкраще справляється з обробкою дрібних деталей. І хоча багато де можна зустріти інформацію, що ця функція включена на нових iPhone за замовчуванням, найчастіше її необхідно активувати вручну в налаштуваннях.

В чому особливість нової функції?

Deep Fusion використовує одразу кілька інструментів для зйомки. Технологія аналізує кожен піксель і покращує його, отримуючи на виході максимально безшумний і максимально чіткий не засвічений знімок. Також вона робить три знімки з короткою витримкою до натискання на кнопку спуску затвора, а потім ще чотири, один з яких – на довгій витримці.

Потім всі ці кадри об’єднуються в один і досягається більш високий рівень деталізації кадру. Разом з попіксельною обробкою знімка на виході виходить дійсно соковите фото.



Нижче наведено декілька прикладів (так, героїв спеціально попросили надіти светр тонкої в’язки):

Як підключити функцію на айфон 11 та 12?

Deep Fusion дійсно в більшості випадків включається автоматично, але цей режим активується тільки в певних випадках. В першу чергу у вас повинна бути встановлена iOS 13.2 і новіше. Після цього перевірте наведене нижче:

1.Відкрийте Налаштування на айфоні;

2.Перейдіть до меню Камера та відкрийте його;

3.У меню, в розділі Композиція вимкніть функцію Показ поза кадром.



Після цього Deep Fusion буде спрацьовувати в автоматичному режимі. Хоча індикатор, який вказує на активну роботу Deep Fusion не з’явиться, ви однозначно помітите покращену якість фотографій.

Навіщо відключати функцію Показ поза кадром?

Вона використовується для захоплення іншої частини сцени за межами кадру, однак Deep Fusion не може працювати в такому режимі через нестачу пікселів фокусування і оптичної стабілізації зображення. Тому якщо ви залишите Показ поза кадром включеним, Deep Fusion працювати не буде.

На який айфонах доступна функція?

Підтримка технології Deep Fusion на даний момент передбачена в iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max і новіше. Головне, щоб в телефоні був 8-ядерний нейронний движок, встановлений в процесор A13 і A14.

Однак включити функцію Deep Fusion можна і на старих айфонах за допомогою сторонніх додатків. Наприклад, в популярному додатку камери Halide також є режим обробки фото зі штучним інтелектом (Smartest Processing), просто в цьому випадку використовуються алгоритми не Apple, а стороннього розробника. Вони працюють не так ефективно, але все-таки непогано, враховуючи, що інших варіантів покращити камеру айфона по суті немає.

Перевага Smartest Processing в тому, що дана функція може покращувати як звичайні фотографії, так і портретні знімки, і навіть нічні. Тоді як Deep Fusion зазвичай працює добре тільки в умовах з хорошим освітленням.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Без засветів", нейронний движок"! Шановний журналіст , найміть собі перекладача і не знущайтеся з української мови своїми "перлами"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні