--> На сумнівній ділянці на Рівненській, 119, будуватиме Чорнуха | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На сумнівній ділянці на Рівненській, 119, будуватиме Чорнуха

1
0
На сумнівній ділянці на Рівненській, 119, будуватиме Чорнуха
У Луцькій міській раді змінили орендаря на скандальній ділянці, що на вулиці Рівненській, 119.

Відповідне рішення ухвалили у середу, 26 травня, під час сесійного засідання, пише "Конкурент".

Так, новим орендарем буде ТзОВ "Будінвест", кінцевим бенефіціаром якого є ексдепутат Луцькради Сергій Була.

Нагадаємо, у 2018 році зазначену землю виділили ТзОВ "Житловий квартал", яку пов’язують із оточенням ексзаступника міського голови Луцька Костянтина Петрочука та Сергія Були. Перед цим компанія викупила теплиці КП "Зелене господарство Луцька" за 2,6 мільйона гривень.

Голова фракції "СВІДОМІ" Тарас Шкітер сказав, що прийняття цього рішення все рівно не дозволить здійснювати забудову цієї земельної ділянки, оскільки через невідповідність Генеральному плану міста прокуратурою були скасовані у судовому порядку детальний план території та містобудівні умови.



"Наша фракція не підтримує прийняття цього рішення, бо ми вважаємо, що спочатку має бути сплачений борг теперішнім орендарем земельної ділянки. Тим більше, що він мав би отримати кошти від проданого майна на цій земельній ділянці. Внаслідок прийняття цього рішення є реальна загроза, що місто не отримає коштів, які боргує попередній власник майна на цій ділянці!" – сказав депутат.

На думку голови земельної комісії Олександра Козлюка в ситуації, що виникла, буде краще, якщо на землю зайде забудовник та почне працювати, наповнюючи бюджет громади. Його позицію підтримав Євген Ткачук ("За майбутнє").

"Буде новий орендодавець і буде людина, яку знають як одного з найкращих забудовників міста. Уявляєте, які будуть надходження до бюджету. Це робочі місця, будівельні матеріали та квадратні метри для наших мешканців. Ми можемо тільки дякувати, що зайде потужний забудовник і буде працювати економіка. Будівництво триватиме близько трьох років і ми отримаємо не один мільйон гривень у бюджет", – зазначив він.

Голова наглядової ради ПрАТ "Луцьксантехмонтах-536" Віктор Чорнуха зазначив, що має підписаний договір з орендарем і буде забудовувати цю територію.

"Я не маю ніякого стосунку до землі. Але ще в 2019 році ми підписали, що будемо забудовувати земельну ділянку, до всіх процедур, які розпочалися щодо блокування землі. Мене сюди привело питання завантаженості колективу, який ми на сьогодні зберегли у кількості 700 осіб. Ми гарантуємо надійні регулярні сплати податків, ПДФО", – резюмував бізнесмен.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А отому Ткачуку аби все забудувати! Вже побудував собі хату в парку!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні