Поради експертів: як прискорити домашній інтернет

0
7
Поради експертів: як прискорити домашній інтернет
Якщо у вас раптом погіршилася якість домашнього вайфаю, то не варто хвилюватися. Під час карантину все життя перемістилось в онлайн, тому і навантаження на інтернет стало ще більшим. Не дивно, що проблеми з інтернет з’єднанням почали з’являтися саме у цей період.

Про це пише GSMinfo.

Якщо вдома всі активно і одночасно користуються інтернетом, а з’єднання не дуже хороше, то є кілька способів вирішити цю проблему. Але в будь-якому випадку варто почати з діагностики.

Діагностика
Спершу необхідно виявити реальну проблему. Справа може бути в якості сигналу вайфай мережі, або ж, наприклад, в низькій швидкості підключення.

В такому випадку потрібно провести тест на швидкість з’єднання. Якщо інтернет біля роутера відмінний, а на кухні навпаки, то проблема на вашому боці. В такому випадку варто переходити до аналізу мережі вайфай.

Якщо ви запустили додаток для аналізу мережі і виявили, що з’єднання не дотягує до хорошого, не варто хвилюватися. Скоріше за все, таку проблему можна вирішити.

Може бути і таке, що ви поставили роутер в одному з кінців квартири і радіохвилі не розповсюджують з’єднання рівномірно.

Тому почати експерименти з покращення покриття Wi-Fi можна із зміни положення роутера і його антен в просторі. Це найпростіший метод, який не потребує ні додаткових вкладень, ні спеціальних знань.

Якщо роутер захований в будь-яку нішу чи шафу, було б непогано його переставити у інше місце.

Положення антен роутера також впливає на ситуацію. В більшості випадків найкраще поставити антени роутера чітко вертикально.
Якщо проблема не вирішилася – переходимо до наступного етапу.

Налаштування каналів
Щоразу після перезавантаження, розтер вибирає найбільш вільний без перешкод канал.

Зазвичай, розтер сам вибирає собі канал, проте якщо все ж виникли проблеми, вихід є. Наприклад, можна встановити вибір каналів вручну, що буде більш якісно.

Щоправда, з цим треба бути обережним, адже автоматично перемикати канали вміє не тільки ваш роутер, але і з сусідські.

Також деякі роутери не дозволяють змінювати потужність сигналу, тому варто перевірити чи стоїть там максимальне значення. Якщо ж ні, то можете сміливо ставити таке значення на максимум.

Заміна на 5 ГГц
Запам’ятайте, що переїзд на 5 ГГц – не панацея. У більш високої частоти є мінус: сигнал в діапазоні 5 ГГц швидше втрачається на відстані і в далеких кімнатах сигнал може бути не дуже.

Так що все залежить від того, в чому проблема вашої мережі вайфай. Якщо у вас вдома спектр на 2,4 ГГц забитий чужими мережами, а на 5 ГГц все вільно – оновлення дійсно допоможе.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні