Вже з четверга Луцьк може лишитись без гарячої води. ДЕТАЛІ

2
2
Вже з четверга Луцьк може лишитись без гарячої води. ДЕТАЛІ
Якщо Кабінет Міністрів України не продовжить дію Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу, з 20 травня в Луцьку буде припинено постачання гарячої води.

Про це повідомляє Конкурент.

18 травня, під час позачергового сесійного засідання Луцької міської ради, на розгляд депутатів винесли проєкт рішення "Про Звернення до президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо невідкладних заходів для забезпечення стабільної роботи підприємств ТКЕ в умовах ринку природного газу". Міський голова Ігор Поліщук нагадав, що на минулій сесії було ухвалено звернення щодо продовження дії Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. У підсумку його продовжили до 20 травня.

"20 травня режим завершується і це означає, що фактично «Луцьктепло» та теплогенеруючі підприємства інших міст будуть відключені від газу", – сказав Поліщук.



Зі слів мера, при дії Положення підприємство проводили післяплату за використаний газ. Натомість припинення режиму передбачає здійснення передоплати.

"Окрім цього, нові правила вимагають від підприємств визначити поденний обсяг споживання газу. Що є абсолютно неможливим, особливо в опалювальний сезон, коли кількість спожитого газу напряму залежить від температурних показників. Разом із цим за недобір газу передбачено штрафні санкції", – зазначив очільник Луцька.

Якщо Кабмін не прийме постанову про продовження Положення про покладання спеціальних обов’язків, постачання гарячої води в Луцьку з 20 травня буде припинено.

"Щоб придбати газу на 11 днів травня і на червень потрібно здійснити авансовий платіж у розмірі 21 мільйона гривень. Звичайно, таких коштів у «Луцьктепла» немає, бо опалювальний сезон закінчився і кошти, які надходять на підприємство за двохставковим тарифом, використовуються для оплати праці робітників, які здійснюють підготовку до наступного опалювального сезону і для заміни мереж, іншого обладнання", – мовив Поліщук.

А для того, щоб розпочати опалювальний сезон, необхідно буде сплатити 120 мільйонів гривень. Це означає, що "Луцьктеплу" доведеться брати кредит для закупівлі газу. Це ще більше загострить фінансову ситуацію на підприємстві.

Разом із цим заступник голови фракції "СВІДОМІ" Михайло Наход нагадав, що в лютому був підписаний меморандум між Асоціацією міст України та Кабінетом міністрів, згідно з яким міста мали не підвищувати тарифи до ринкової вартості.



"Наскільки виконані домовленості відповідно до цього меморандуму, зокрема щодо компенсації державою різниці у тарифах на енергоносії для підприємств теплокомуненерго?" – запитав депутат у міського голови.

Поліщук відповів, що міста свої зобов'язання виконали, проте влада ні. Тому зараз голови інших міст готуються до мітингу під стінами Кабміну. В підтримку звернення також виступив свободівець Микола Федік та представниця "СВІДОМИХ" Алла Надточій. Депутатка наголосила, що в разі відсутності реакції Уряду потрібно виїжджати до Києва, аби відстоювати інтереси громади.



"Ми не маємо дозволяти щоб Нафтогаз, Кабінет міністрів чи інші державні органи ставили на коліна місцеве самоврядування та наші комунальні підприємства", – резюмувала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто скаже , коли небуть закінчаться оті безкінечні проблеми з отим довбаним "Луцьктеплом".
Відповісти
Витрати на квартиру опалення і воду з автономним опаленням - біля 1000 грн місяць, де вода і тепло теплоенерго від 4000.
Може досить нити, а як в інших містах дати людям робити опалення автономне?
От тільки тоді .... Цікаво полішуку не буде :)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні