--> Чи можна підхопити COVID-19 у стоматолога | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можна підхопити COVID-19 у стоматолога

0
3
Чи можна підхопити COVID-19 у стоматолога
На початку карантинів та пандемії українські стоматології масово зачинялись, адже побоювались що ризикують передати вірус.

Про це інформує Sage.

Нещодавнє дослідження довело, що ризик заразитись ковідом мінімальний.

Як проводилось дослідження

Вчені зібрали зразки слини 28 пацієнтів і зразки мікробіоти з поверхонь в стоматологічному кабінеті, які виділялися під час ультразвукового чищення зубів, остеотомії імплантатів і різних відновлювальних процедур. Вчені також порівняли склад водного розчину, який використовується під час чищення зубів, і рідину для полоскання рота до використання і через 30 хвилин після.

Наскільки реально підхопити вірус у стоматологічному кріслі

Дослідження генетичного складу мікроорганізмів показало, що водний розчин, який використовується під час чищення, а не слина, був основним джерелом поширення бактерій і вірусів. У зразках слини 19 пацієнтів, які переносили SARS-CoV-2 безсимптомно, були виявлені частки патогену, проте їх не було у виділених аерозолях.

Отже, ризик зараження на прийомі у стоматолога украй невеликий, особливо з урахуванням якісних систем вентиляції та дезінфекції, які використовуються в таких кабінетах.

Однак ми не повинні забувати той факт, що цей вірус поширюється через аерозоль, і розмови, кашель або чхання в стоматологічному кабінеті, як і раніше можуть нести високий ризик передачі хвороби,
– повідомили автори дослідження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні