--> Лучани потерпають через цукровий завод: їдкий дим чутно за кілометри | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани потерпають через цукровий завод: їдкий дим чутно за кілометри

1
-5
Лучани потерпають через цукровий завод: їдкий дим чутно за кілометри
Близько тижня мешканці району Вересневого в Луцьку потерпають від їдкого чорного диму, що поширюється з труби Гнідавського цукрового заводу. Дим помітно навіть з інших мікрорайонів, зокрема з ЛПЗ.

Повідомляє ІА Волинські новини.

У зв’язку з цим відділ екології Луцької міської ради готує проєкт рішення, який розглянуть завтра, 18 травня, на позачерговому засіданні сесії міськради.

Як розповів у коментарі заступник керівника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета, Гнідавський цукровий завод і зареєстрований, і розташований на території Боратинської сільської ради, тому фактично Луцька міська рада не має на нього впливу.

«Однак є контролюючі органи державної влади, тобто Державна екологічна інспекція у Волинській області, яка повинна здійснювати контроль безпосередньо на трубі підприємства, і Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області, яке має контролювати викиди на санітарно-захисній зоні підприємства. Ми готуємо звернення до них, щоб вони здійснили перевірку, вжили заходів і призупинили діяльність цього підприємства, оскільки це становить загрозу для здоров’я і життя населення», – зазначив Олег Гелета.

Він пояснив, що підприємство має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті.

«Ми підозрюємо, що коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли котельню переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим», – сказав еколог.

Перша скарга на поширення диму, який розносить запах паленої гуми, датована 10 травня. Численні скарги, у тому числі у групу оперативного реагування 15-80, протягом тижня надходять від жителів району цукрового заводу.

Звернення, текст якого готує відділ екології, мають розглянути на позачерговій сесії Луцької міської ради, що призначена на 18 травня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що ж ті цукрові скотиняки творять? по буряку б їм всім у сраку позапихати за таке!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні