--> В одноразових масках знайшли сурму, свинець і мідь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В одноразових масках знайшли сурму, свинець і мідь

0
5
В одноразових масках знайшли сурму, свинець і мідь
Сурму, свинець і мідь в одному місці можна знайти не тільки у таблиці Менделеєва, а й у складі одноразових медичних масок. Такі результати нещодавно проведеного дослідження.

Про потенційно шкідливі і навіть небезпечні для здоров'я токсичні речовини в масках пише GreenPost.

У Великій Британії провели тестування масок, які найбільш поширені у країні. На думку дослідників, шкідливі речовини у захисних засобах пов'язані з барвниками, які використовують при виробництві масок. Найбільша концентрація токсинів виникає при контакті масок з водою.

Тому носіння маски два рази і більше може викликати ряд проблем зі здоров'ям. Експерти попереджають про небезпеку потрапляння в організм токсичних речовин, зокрема, формальдегідів, які можуть провокувати сльозотечу, свербіж, кашель і навіть блювоту.

Фахівці наголошують також на важливості дотримання правил знищення такої продукції. Адже пандемія спровокувала різкий ріст забруднення навколишнього середовища захисними засобами.

До того ж у багатьох масках, що засмічують довкілля, є ще й віруси, які потрапляють в атмосферу, грунт, водойми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні