--> Скільки має минути часу, аби сісти за кермо після вживання алкоголю: поради від експертів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки має минути часу, аби сісти за кермо після вживання алкоголю: поради від експертів

2
0
Скільки має минути часу, аби сісти за кермо після вживання алкоголю: поради від експертів
Британські експерти провели дослідження і розказали, скільки часу потрібно, щоб протверезитися після різних доз та видів алкоголю.

Про це пише Главком.

Британська організація Road Respect, яка спеціалізується по правилах дорожнього руху, склала список рекомендацій для автомобілістів щодо спиртних напоїв. В ньому експерти дали поради, скільки варто зачекати після вживання алкоголю, перш ніж сідати за кермо.

У всіх алкоголь з організму виводиться по-різному. Це залежить від статі, віку, метаболізму, ваги, типу вживаного напою, їжі, закуски, рівня стресу перед і під час вживання. Вданому дослідженні представлені середні результати, на які все ж є сенс орієнтуватися.

Келих вина (13,5% алкоголю):

Один келих – 3,5 години;
Два келиха – 7 годин;
Три келиха – 10,5 години;
Чотири келиха – 14 годин;
П’ять келихів – 17,5 години.

Чарка міцних напоїв (40-відсотковий спирт):

Одна чарка – 1,5 години;
Дві чарки – 3 години;
Три чарки – 4,5 години;
Чотири чарки – 6 годин
П’ять чарок – 7,5 години.

Келех пива, лагер (5-відсотковий алкоголь):

Один келих – 2,5 години;
Два келиха – 5 годин;
Три келиха – 7,5 години;
Чотири келиха – 10 годин;
П’ять келихів – 12,5 години.

Важливо пам’ятати, що не варто сідати за кермо через пів години-годину навіть після однієї чарки міцного або одного келиха легкого алкоголю. Адже для «вивітрювання» спирту потрібно набагато більше часу, ніж може здатися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Друзья, Добрый вечер. Зависимость – это состояние, при котором человек готов затратить весьма значительное количество времени и усилий для того, чтобы получить возможность употребить какое-либо вещество или заняться какой-либо деятельностью, например, азартными играми.
https://novyj-put.net.ua/kodirovka-ot-alkogolya/
Відповісти
Друзья, здраствуйте, если у Вас депрессия и Вы решили уйти в запой, но через какое-то время понимаете что не можете из него выйти и не знаете что делать? Не можете справиться сами со своей проблемой но хотите начать жизнь с чистого листа? Знайте, есть выход из любой ситуации [URL="https://novyj-put.net.ua/narkologicheskij-centr/"]частная наркология в Киеве[/URL] Вам поможет.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні