--> Що потрібно для зміни постачальника газу, якщо є субсидія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що потрібно для зміни постачальника газу, якщо є субсидія

0
-8
Що потрібно для зміни постачальника газу, якщо є субсидія
Всі побутові споживачі газу з 1 травня автоматично переведені на річні договори з фіксованою ціною на газ. Платити "за куб" вони будуть середньому 10 грн (з урахуванням вартості доставки). При цьому кожен споживач – в тому числі одержувач субсидії – може змінити постачальника газу або перейти на місячний, квартальний, піврічний контракт. Для субсидіантів є два нюанси.

Інформує Сьогодні.

Механізм зміни постачальника газу однаковий для всіх, але до одержувачів допомоги є окрема вимога – потрібно не мати боргів з оплати газу.

Про заміну оператора в орган Мінсоцполітики повідомляти не потрібно, постачальник зобов'язаний це зробити самостійно. Але опитані нами експерти радять підстрахуватися і повідомити співробітникам соцзахисту, щоб раптом не відібрали субсидію.

Які потрібні документи?

Заява на приєднання;

документ, що визначає право власності на об'єкт;

паспорт громадянина України або документ, що його замінює (1 і 2 сторінки, сторінка з пропискою, копія id-карти (2 сторінки);

довідка про присвоєння ІПН (якщо ІПН відсутній, копія сторінки паспорта з відповідною відміткою);

копія останнього рахунку за поставки газу (як раз для того, щоб підтвердити відсутність боргів).

Документи можна подавати як в паперовому, так і в електронному вигляді, заповнивши заявку на сайті компанії-постачальника, до якого ви хочете перейти. Тим, кому самостійно складно подати заявку на зміну постачальника в електронному вигляді, можуть скористатися послугою деяких банків. Це, наприклад, Ощадбанк і ПУМБ.

Також субсидіантам потрібно пам'ятати, що з травня одержувачі субсидій повинні подати нову заявку в органи соціального захисту. Заявки можна буде подавати протягом п'яти місяців по пошті або онлайн. Крім того, тепер всі субсидіанти отримуватимуть виплати "живими грошима" – тобто в готівковій формі, а умови надання допомоги посилилися.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні