Зміна трендів в автозлодіїв: оголошено «полювання» на нову деталь

0
6
Зміна трендів в автозлодіїв: оголошено «полювання» на нову деталь
Крадіжка різних запчастин авто, на превеликий жаль, вже давно стала звичною справою. Останнім часом кількість таких злочинів не змінюється, натомість змінюється тип частин, які стають жертвами викрадень.

Про це пише АвтоПортал.

Раніше в тренді у крадіїв були магнітоли, шини і фари, зараз же вони переорієнтувалися на каталізатори та рульові колеса.

Викрадення каталізаторів можна зрозуміти, причина на поверхні - вони зроблені з дорогоцінних металів – платини, паладію і родію. А от чому злодії виявляють підвищений інтерес до керма?

Читайте також: Яких помилок припускаються всі водії

Причина, як виявилось, у подушках безпеки. Через пандемію коронавірусу виробництво деяких компонентів, які необхідні для виготовлення захисних частин, істотно зменшилось. Автоматично на чорному ринку попит зріс, а невеликі ремонтні майстерні готові тепер платити більше за матеріали, що допоможуть відновити вже активовану подушку безпеки.

Наразі тенденція крадіжки керма набирає обертів за кордоном. Це визнає і поліція. Подушка безпеки деяких авто коштує понад тисячу доларів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні