Коронавірус стосується всіх: в Індії на COVID-19 захворіли леви

0
8
Коронавірус стосується всіх: в Індії на COVID-19 захворіли леви
Ветеринари, які працюють у парку, помітили в левів такі симптоми, як втрата апетиту, виділення з носа і кашель.

Повідомляє Корреспондент.

В Індії вперше виявлено коронавірус COVID-19 у диких тварин. Інфекцію виявили ​​у восьми левів у зоопарку індійського міста Хайдарабад на півдні країни, повідомляє Times of India у вівторок, 4 травня.

"Після зоопарку Бронксу в Нью-Йорку, де вісім тигрів і левів мали позитивний результат на COVID в квітні минулого року, ніде не було зареєстровано таких випадків серед диких тварин. Однак у Гонконзі вірус виявили в собак і кішок", - сказав глава Центру досліджень дикої природи Шіріш Упадг'є.

Ветеринари, які працюють у парку, наприкінці квітня помітили в левів такі симптоми, як втрата апетиту, виділення з носа і кашель. У сафарі-зоні площею більше 160 квадратних метрів проживають 12 левів у віці близько 10 років. За підсумками дослідження, четверо самців і самок мають позитивний результат.

Ветеринари взяли зразки з ротоглотки тварин і відправили в Центр клітинної та молекулярної біології в Хайдарабаді. Вчені Центру проведуть секвенування геному, щоб з'ясувати, на який саме штам коронавірусу захворіли тварини.

Нагадаємо, Індія зараз на другому місці в світі за кількістю випадків COVID-19. За останніми даними, в країні зафіксували 20,3 млн випадків зараження. Померли більше 220 тисяч осіб, а одужали - 16,6 млн. В останні тижні в Індії фіксують рекордні темпи поширення пандемії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні