Чому картопля з-за кордону дешевша, ніж українська?

4
7
Попри початок сезону молодої картоплі, в супермаркетах і магазинах більшості випадків навряд чи можна купити бульби місцевого походження. В основному, продають імпортну картоплю. Основною причиною цього експерти називають те, що українська молода картопля зараз коштує дорого і споживачі навряд чи віддадуть великі гроші за овоч.

Пише Перший діловий.

“Українська молода картопля зараз, як правило, дорога. Вона буде коштувати десь 80-85 грн/кг. У овочів, вирощених в парникових умовах, зовсім інша собівартість”, – пояснив економіст Олег Пензин.

Продавці вважають, що продавати імпортну картоплю зараз набагато вигідніше. Везуть її з Єгипту або Ізраїлю. Спеціалісти запевняють, що подібна ситуація повторюється з року в рік. Однак, коли з’явиться більше ґрунтової української картоплі, імпорт зникне.

При цьому українські аграрії повідомляють, що через несприятливі погодні умови українці отримають врожай молодої картоплі значно пізніше.

“Раніше ми починали споживати молоду картопельку вже на травневі свята, але в цьому році – це буде кінець травня. До того ж нинішній картопляний урожай через погодні умови буде гірше, ніж торік”, – кажуть аграрії.

Нагадаємо, що Україна стала найбільшим імпортером картоплі в світі: найбільше продукту країна купує у Росії. Про це повідомляє економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще можна каші їсти...салати.. рибу ......а не на одній картоплі сидіти
Відповісти
"найбільше продукту країна купує у Росії"Кому війна, а кому бізнес. І ніхто не розповідає про "бізнес на крові"!
Відповісти
Поки не буде контролю держави, доти і буде такий бардак. Має бути контроль держави, допомога фермерам дотаціями у вигляді знижок на добриво, паливо за вирощування стратегіцних культур. А то аграрна країна де хороші землі, купує картоплю в Латвії, яка за площею як 2 області в Україні. Це якиїсь абсурд, що й в голові не вкладається.
Відповісти
знижки? не хочуть вирощувати - не треба, мені - байдуже яку картоплю їсти Египетську чи Латвійську. І взагалі, чого вчепились до тої картоплі? Крупи та макарони - дешевше коштують і нема проблем із зберіганням.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні