Волинянка витягла із вогню сусідку. ВІДЕО

0
0
Волинянка витягла із вогню сусідку. ВІДЕО
Ковельчанку Ольгу Дорош, яка в лютому цього року врятувала жінку з будинку, в якому зайнялася пожежа, номінували на Всеукраїнську акцію “Герой-рятувальник року”, — розповів Суспільному заступник начальника Ковельського міськрайонного відділу ДСНС Олександр Дерев’янчук.

Це був будній день, 15-го лютого. О 18-ій годині Ольга Дорош мала йти на роботу. Вона працює техпрацівницею в Ковельській міськраді. Того дня затрималась і вийшла з дому на кілька хвилин пізніше, ніж завжди. Побачили з-під даху будинку густий дим, а у вікні стояла сусідка, яка не могла вийти з дому.

Ольга Дорош каже: часу на роздуми у неї не було. Кинулась рятувати жінку. Відкрила двері та витягла її на двір. У хаті залишився чоловік сусідки, який прикутий до ліжка після інсульту. Коли зрозуміла, що не зможе винести його сама, рятувальниця викликала пожежників і “швидку”. Лише на роботі Ольга Дорош зрозуміла, що трапилося.

Рятувальник Сергій Волосюк розповідає, що паралізований чоловік лежав біля палаючого ліжка. Його нащупали руками. За ноги підтягли, взяли за руки і винесли на вулицю. Жінку і чоловіка після пожежі у важкому стані з опіками госпіталізували.

Поспілкуватися з врятованою з вогню ковельчанкою Суспільному не вдалося, під час знімання вона перебувала за межами міста.

Такі випадки, коли люди проявляють ініціативу, героїзм, реагують на ситуації, рятують людей, стараються відстежувати, — каже заступник начальника Ковельського міськрайонного відділу ДСНС Олександр Дерев’янчук.

За мужність і порятунок життя Ольгу Дорош номінували на щорічну Всеукраїнську акцію “Герой-рятувальник року”.

Всеукраїнську акцію “Герой-рятувальник року” започаткували з 2004-го. Так, в Україні відзначають громадян, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій і стихійного лиха. За 17 років переможцями акції стали 20 волинян, — розповіла начальниця відділу УДСНС в області Ірина Варварук.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні