На Рівненській АЕС пройшла перевірка МАГАТЕ

0
2
На Рівненській АЕС пройшла перевірка МАГАТЕ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) завершило інспекцію на Рівненській АЕС з дотриманням гарантій нерозповсюдження ядерної зброї. Про це повідомляє НАЕК Енергоатом у четвер, 22 квітня.

"Днями МАГАТЕ завершило інспекцію на Рівненській АЕС з дотримання гарантій нерозповсюдження ядерної зброї. Інспектори констатували повне дотримання українською стороною виконання міжнародних зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки Post PIV (Physical inventory verification) представники МАГАТЕ перевірили відпрацьоване ядерне паливо в басейні витримки енергоблоку №2, встановили електронні печатки на ковпак реактора, плити перекриття і транспортний канал між басейном витримки і реактором енергоблоку №2.

Інспектори також перевірили сховище свіжого ядерного палива 1-го і 2-го енергоблоків на відповідність заявленим критеріям зі збагачення палива U-235.

"Доведено, що не було ніякого переключення ядерного матеріалу з мирного використання на виробництво ядерної зброї або інших ядерних вибухових пристроїв. Планову інспекцію МАГАТЕ проведено у встановлені терміни, в повному обсязі і без зауважень", - сказав начальник лабораторії відділу ядерної безпеки РАЕС Віталій Шумик за підсумками перевірки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні