Зеленський підписав низку законів про валютні кредити

0
2
Зеленський підписав низку законів про валютні кредити
Президент Володимир Зеленський підписав низку законів щодо валютних кредитів. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента в середу, 21 квітня.

В ОП пояснили, що документ має на меті захистити позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами, зокрема через збройну агресію проти України.

"Ті позичальники, які не мали простроченої заборгованості станом на 1 січня 2014 року або погасили її до дня реструктуризації, мають право скористатися умовами реструктуризації згідно із законом, а саме: валютні зобов'язання конвертуються за середнім значенням між офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на день проведення реструктуризації, і офіційним курсом гривні до такої іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату надання кредиту", - сказано в повідомленні.

При цьому раніше сплачена неустойка зараховується на погашення тіла і відсотків за кредитом; відсотки, нараховані до дня реструктуризації, перераховуються за ставками депозитів у відповідній валюті.

"Після реструктуризації кредит повинен бути погашений протягом 10 років, відсотки за такими реструктурованими кредитами сплачуються за ринковою ставкою в національній валюті - український індекс депозитних ставок у гривні за 12-місячними депозитами плюс 1%. Кредит можна погасити достроково в будь-який момент", - додали в ОП.

Крім того, закон спрощує процедури банкрутства для валютних позичальників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні