--> Перша країна ЄС оголосила про запуск COVID-паспортів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Перша країна ЄС оголосила про запуск COVID-паспортів

0
1
Перша країна ЄС оголосила про запуск COVID-паспортів
Франція стане першою країною ЄС, чиї громадяни отримають COVID-паспорти для поїздок.

Інформує Юа ньюз.

Про це 20 квітня заявив міністр Франції з європейських справ Клеман Бон, передає Politico. COVID-паспорт створено на основі застосунку TousAntiCovid, який було запроваджено у Франції для відстеження контактів хворих. У нього додали інформацію про вакцинацію, а також ПЛР та антиген-тести на коронавірус, він також до кінця місяця буде оновлений для відображення сертифікатів про щеплення. Таким чином застосунок перетворився на ковід-паспорт, які Європейська комісія хоче розповсюдити по цілому блоку до середини червня.

Паспорт першими протестують цього тижня на рейсах Air France та Air Corsica до Аяччо на Корсиці, а потім на рейсах до французьких заморських департаментів. Протягом двох тижнів його протестують із сусідніми країнами ЄС.

Країни Європейського Союзу 14 квітня офіційно домовилися про введення COVID-паспортів (сертифікатів вакцинації) для подорожей. Нові документи допоможуть відновленню туризму цього літа.

У Данії почали видачу спеціальних COVID-паспортів для відвідування громадських місць. Документ можна отримати після вакцинації від коронавируса або при наявності негативного результату тесту.

Литва працює над створенням національного «паспорта вакцинації». Він повинен з’явитися до кінця квітня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні