Волиняни сплатили понад 21 мільйон гривень податку на нерухомість

0
0
Волиняни сплатили понад 21 мільйон гривень податку на нерухомість
Громади Волині залучили до бюджетів понад 21 мільйон гривень податку на нерухомість.

Інформує Конкурент.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Волинській області.

Упродовж першого кварталу 2021 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 21,4 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Сума сплаченого в області податку на нерухомість на 2,4 відсотка перевищує минулорічні показники.

«Стабільне надходження коштів до бюджетів громад від оподаткування вартісного майна можливе лише за умови ухвалення якісних рішень органами місцевого самоврядування. А відсутність рішень щодо ставок з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в окремих громадах – щодо певних типів об’єктів нерухомості, або ж знижені ставки податку призведуть до бюджетних втрат. Щоб цього не сталося, просимо лідерів місцевого самоврядування потурбуватися про прийняття адекватних вимогам закону рішень щодо оподаткування нерухомості», – наголошує начальник Головного
управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Щороку до 1 липня фахівці податкової служби формують і надсилають податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість громадянам. Тож зараз саме час керівникам громад активно інформувати населення про необхідність сплати майнових податків, а власникам нерухомості – провести звірку з органами ДПС щодо відображення у базах інформації про фактичних власників майна.

Якщо ж громадянин – власник нерухомого майна торік не отримав податкове повідомлення – рішення з податкової служби про нараховану суму податку, варто провести звірку в Центрі обслуговування платників. Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Втім, більш зручний варіант – отримати ключ електронного цифрового підпису, зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про нараховані податкові платежі, - рекомендують у податковій службі Волині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні