У хресті собору знайшли 176-річне послання для нащадків. ФОТО

0
5
У хресті собору знайшли 176-річне послання для нащадків. ФОТО
У Базиліці святого Адальберта, що в угорському місті Естергом, знайшли 176-річну мідну капсулу із документами про будівництво. Знахідку виявили під час реставрації хреста, встановленого на головному куполі базиліки. Вона знаходилась всередині.



Дослідники розповіли, що капсула пошкоджена осколками снарядів, адже собор пережив бомбардування під час Другої світової війни. Утім, документи збереглися добре. У них розповідається історія будівництва з 1822 року, а також зазначені імена священнослужителів і назви приходів, повідомляє gazeta.ua.



Капсулу помістили всередину хреста архієпископ Йосип Копачі та головний архітектор Йожеф Хільд ще 1845 року.

"Архієпископ Копачі знав, що не зможе завершити будівництво за життя, тому хотів залишити всередині відбиток пам'яті будівельників і тієї епохи. Людські руки торкалися документів востаннє 176 років тому, тому ми відчули зв'язок з часовою капсулою. На жаль, не знайшли в капсулі монет, аби заплатити реставраторам за роботу", - з гумором зазначив наглядач скарбниці собору Чаба Торок.



Нині у хресті планують помістити нову капсулу часу для майбутніх поколінь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні