Волинянин встановив два світові рекорди використовуючи яйця

0
2
Волинянин встановив два світові рекорди використовуючи яйця
Український майстер народної творчості Анатолій Бойко зробив у шкаралупі гусячого яйця 52 754 просвердлених отвори. Також він зробив в шкаралупі курячого яйця ще 33 436 отворів і встановив два світові рекорди. Про це в неділю, 18 квітня, розповіла керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook.

"17 квітня 2021 у Володимир-Волинському ми провели реєстрацію відразу двох світових рекордів - "Максимальна кількість отворів, просвердлених в шкаралупі гусячого яйця" і "Максимальна кількість отворів, просвердлених в шкаралупі курячого яйця", - написала Вєтрова.

Вона уточнила, що в шкаралупі гусячого яйця 52 754 просвердлених отвори, а діаметр кожного з них становить всього 0,2 мм.

"Практично між отворами відстань на шкаралупі залишилася ширше нитки", - уточнює керівник Національного реєстру рекордів.

Крім того, Анатолій Бойко в звичайному курячому яйці просвердлив в шкаралупі 33 436 отворів діаметром 0,15 мм.

"Це отвори діаметром як людська волосина. Для цієї ювелірної роботи майстру знадобився місяць щоденної кропіткої роботи і 55 свердл", - йдеться в описі рекорду.

Анатолія Бойка в світі називають "Волинський Фаберже". Всього в його колекції майже 500 унікальних робіт з шкаралупи яєць, прикрашених металом і дорогоцінними каменями, жодна з яких не повторюється.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні