Показали світлини знищених кладовищ на Волині часів Першої Світової війни

0
-3
Показали світлини знищених кладовищ на Волині часів Першої Світової війни
У Володимир-Волинському у різні роки було закладено для військових поховань два цвинтарі. Один з них (напевне найстаріший військовий) створено і освячено на північно – східній околиці міста у другій половині 19 століття. Призначався для поховань військовслужбовців (служащих): солдат та офіцерів підрозділів частин російської Імператорської армії, які дислокувалися у місті. Драгуни, пізніше піхотинці та артилеристи Чорноморського полку, тощо.

Про це повідомляє «Володимир Медіа».

Директор Володимир-Волинського історичного музею імені О. Дверницького Володимир Стемковський на своїй сторінці у Фейсбук розповідає про знищені кладовища міста, на яких ховали солдат та офіцерів під час Першої світової війни.

З початком Першої світової війни, та в подальшому перебігу військових баталій на теритрії Волині проходили дуже запеклі бої між росіянами та созницькими арміями Автрійської імперії. Втрати були неймовірно високі з обох сторін. Тому інтенданські служби австрійців вирішили здійснювати поховання загиблих на старому військовому цвинтарі. Тобто за казармами (тепер це частково КЕВу та тепер і під фундаментами житлової забудови).

Загиблих православних військових, союзників Росії, захоронювали на західній околиці Володимира (тепер це частково територія складів полігону, поля навпроти братського комплексу Жертва нацизму.

«Ми спробуємо у наступних публікаціях більш детально проаналізувати наявні і доступні історичні джерела, та популярно розповісти про ці кладовища, – зазначає директор Володимир-Волинського історичного музею імені Дверницького Володимир Стемковський. – До вашої уваги пропонується два фотознімки. На одному з них могили на військовому цвинтарі (при збільшенні можна навіть розгледіти літери на деяких надгробках). На іншому – каплиця для поховальних церемоній на кладовищі військових: австрійців та їхніх союзників. Фотосвітлини зберігаються у Володимир-Волинському історичному музеї. Дуже сумно, що ці кладовища було знищено після 1939 року».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні