--> У МОЗ розповіли куди скаржитися на медиків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У МОЗ розповіли куди скаржитися на медиків

1
2
У МОЗ розповіли куди скаржитися на медиків
Українцям пояснили, що робити якщо в тій чи іншій лікарні їм відмовляють в діагностиці та лікуванні. А також розповіли, куди можна поскаржитися на порушення їхніх прав. Про те, як діяти в такій ситуації, в п'ятницю, 16 квітня. йдеться в повідомленні прес-служби Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

У НСЗУ нагадали, що в гарантований пакет в Україні входять: екстрена медична допомога; первинна, спеціалізована, паліативна медична допомога; реабілітація; медична допомога в зв'язку з вагітністю та пологами; "Доступні ліки", - йдеться в повідомленні.

"Це означає, що пацієнт має право отримувати ці послуги безкоштовно в лікарнях, які працюють за договором з НСЗУ. Якщо ж у закладі, який має договір з НСЗУ, необгрунтовано відмовили в наданні таких послуг або вимагали гроші, це є порушенням прав пацієнта", - підкреслюється в повідомленні.

Серед безкоштовних послуг: первинна медична допомога, екстрена медична допомога, амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, мамографія молочної залози, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія, бронхоскопія, лікування хворих методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах, хірургічні операції дорослим і дітям в стаціонарі, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при гострому мозковому інсульті, медична допомога при гострому інфаркті міокарда, медична допомога при пологах, медична допомога новонародженим в складних неонатальних випадках, діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань, діагностика та радіологічне лікування онкологічних захворювань, психіатрична допомога дорослим та дітям, діагностика і лікування дорослих і дітей з туберкульозом, діагностика, лікування і супровід осіб з ВІЛ, лікування осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів з використанням препаратів замісної терапії, стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, мобільна паліативна медична допомога, реабілітація немовлят, які народилися передчасно і/або хворими, протягом перших 3 років життя, реабілітація дорослих і дітей від 3 років з ураженням опорно-рухового апарату, реабілітація дорослих і дітей від 3 років з ураженням нервової системи.

Також в НСЗУ нагадали, що недавно в пакет безкоштовних послуг додали: медична допомога, що надається мобільними психіатричними бригадами, супровід пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці, лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями, розширили пакет безкоштовних послуг в амбулаторних умовах для вагітних жінок.

Подати скаргу можна через електронну форму на сайті НСЗУ - посилання тут. Як правильно оформити скаргу - можна прочитати тут.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лечиться даром - даром лечиться. безкоштовна медицина в УРКАїні - це фількіна грамота. це навіть не Польща
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні