--> Волинянин змайстрував інкубатор з холодильника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин змайстрував інкубатор з холодильника

1
-2
Волинянин змайстрував інкубатор з холодильника
Микола Бойко колись з батьками жив у Ковельському районі. Згодом придбали невеличкий будиночок у Луцьку поблизу річки Стир. Звиклі до сільської праці батьки зайнялися розведенням курей. Придбали спочатку фабричний інкубатор, а потім Микола побачив, як самому його можна зробити з… холодильника. Кажуть, він «висиджує» курчат краще за квочку.

Чоловік давно вже чув, що радянські холодильники ідеально підходять для інкубатора, пише Вісник.

– Кум працює на базі, де звозять металобрухт з цілої області, то за символічну плату підігнав мені два «Донбаси», – каже Микола. – Я в Інтернеті сто разів переглядав відео, з чого починати роботу. Мама сміялася над цією затією, але вже багато років мої саморобні інкубатори дають стабільний заробіток.

Спочатку з холодильника потрібно вийняти середину з морозилкою включно.

– Важливо добре все вимити, – наголошує співрозмовник, – бо найчастіше саме бруд та мікроби є причиною загибелі вилуплених курчат. У дверцях вирізати віконечко, щоб було видно, чи лупляться пташенята. Дуже важливо підібрати хороший пристрій терморегуляції з датчиком, адже правильна температура – запорука життя курчат.

Микола зізнається, спочатку боявся робити велику закладку, бо не вірив, що у холодильнику таки хтось вилупиться. Звичайно, були помилки, але з часом чоловік удосконалював свій саморобний інкубатор – і тепер родина має їх аж три!

– Ми продаємо курчат на базарі. Цьогоріч плануємо брати по двадцять гривень за одне. Бачите, все дорожчає: і електроенергія, і корми. Раніше у фабричному інкубаторі закладали лишень 70 яєць, а я зробив на 600! Бувало, за сезон продавали тисячу курчаток. Коли вони вилуплюються, переносимо їх у спеціальне приміщення, розбите на окремі мінікімнатки. Там встановлено температурний режим, поїлки та годівнички для корму. Спочатку продавали курчат знайомим, тож дуже переживали, щоб не гинули. Звичайно, добре, як квочка висидить і доглядає за своїми дітками, а за інкубаторськими вже мусить пильнувати господиня. Хоча зараз багато жінок жаліються, що квочки кидають кубло, і пташенята завмирають у яйцях. Тому обирають інкубатор.

Микола не вельми охоче розповідає про свої бізнесові справи, а ще зазначає, що не пускає чужих людей на подвір’я, аби не принесли якусь інфекцію у куряче царство. Для тих же, хто захоче собі змайструвати подібний інкубатор, радить пошукати різні варіанти в Інтернеті. Там навіть спеціальне відео є, де люди в деталях розповідають, з чого почати, які матеріали потрібно підібрати, на що звернути увагу та як уникнути помилок.

Руслана ТАТАРИН

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От новина, інкубатор можна змайструвати хоч з листів пінопласту. От якби з літака змайстрував інкубатор, або з холодильника літак
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні